30. april 2015

Ikebana

Voščilnice, ki imajo veliko rožic me spominjajo na "ikebano"....to ni mišljeno negativno. Saj so mi takšne voščilnice všeč, vseeno pa me asociirajo na "ikebano" :).

Napis "čestitke" je od Najlepšega para, zato prijavljam tole "ikebano" v galerijo meseca maja.

Izziv:
Crafty calendar challenge - Add a sentiment





28. april 2015

Orient

Hm...pri besedi orient mi prvo pride na misel rdeča in oranžna barva, debele žametne zavese, trebušne plesalke, rdeči sončni zahod, obrisi - silhuete mošej in palm.

In v glavi sem že začela sestavljati voščilnico na to temo.

Vseeno sem strica googla povprašala po besedi orient in videla sliko s cvetovi češenj. Takoj sem se spomnila voščilnice iz arhiva:).

Zgleda, da je čas, da vam pokažem kaj vse skiva moj arhiv.

Upam pa, da mi uspe na papir spraviti voščilnico iz zgornjega opisa. :). Do takrat pa vam pokažem cvetove češnje, ki sem jo naredila svoji šefici že pred nekaj leti. Vendar voščilnico ima še danes na svoji omari. :)

Tako, da sem jo poslikala danes :).


Pa mi je vseeno uspelo..... Naredila sem  voščilnico po moji asociaciji na besedo orient.
Predstavlja pa trebušno plesalko na enem od balkonov palače, ki pleše ob sončnem zahodu. :).  



Ozadnje je narejeno z distress blazinicami. Plesalka pa je izrezana iz črnega kartona. Tole voščilnico prijavljam na izziv Craftalnice "Orient".







9. april 2015

Posebno praznovanje

Tokrat praznuje Craftalnica svojo peto obletnico. V ta namen so punce razpisale izziv "Z bloga na blog"Sponzor izziva je  Ms. Jagoda zato se vsekakor splača prijaviti.

Pravkar sem oddala voščilnico za kuharico, ki je dopolnila 40 let. Motiv kuharice s knjigo receptov, sem natisnila in platnico kuharske knjige obogatila z naslovo platnico "Recepti za naslednjih 40". Pod motiv sem dodala natisnjen koledar in s tekočili perlami obkrožila rojstni datum. 

Ker nimam tako velikih šablon za številke kot sem si jih zamislila, sem s skalpelom izrezala številko 40 ter jo embosirala z redečim embosirnih prahom. Naredila sem kar nekaj plasti, da sem dobila željen rezultat.
Na koncu pa kuharica ne more biti brez kuhalnic, zato sem dodala nekaj izrezov šablone MD Kitchen set.



Izzivi:
 Craftalnica "Z bloga na blog" (sedaj pa naprej po  vrstnem prijavljenih ustvarjalk)
 Polkadoodles Crafting Challenge "Use a Die"
 My time to craft challenge "Get krafty"
 Paper take weekly "Anything goes"
 Everybody art challenge "Pearls"
 Fun with shapes and more "Geburtstag"
 Ribbon girls "Add ribbon or lace"






Vabljeni tudi k ogletu mojih prejšnjih objav.




3. april 2015

Klavir

V Craftalnici so punce dale naslov izziva "Glasba" in takoj sem se spomnila voščilnice, ki sem jo delala že dolgo časa nazaj, vendar je nisem nikoli pokazala.

Narejena je bila na začetku moje ustvarjalne poti (je dobesedno iz arhiva) in prav vidno je, da sem od takrat malo "zrasla" in voščilnice izdelujem drugače, kljub temu mi je ostala v spominu in sem bila zelo ponosna nase, ko sem jo izdelala.

Čeprav sem imela takra zelo malo pripomočkov, sem sama naredila vrtnico in violinski ključ izrezala s škarjami, ter ga posula z bleščicami. 


Voščilnica je bila narejena za punco, ki je takrat praznovala 30 rojstni dan in igra klavir.






Lepo vabljene tudi k ogledu mojih prejšnjih objav. :):