28. avgust 2010

Dobra vila

Že pred časom sem od mamine prijateljice dobila vrečko raznega materiala, zraven pa še en kozarec za vlaganje poln raznih drobnih stvari.



Ker nikoli ni dovolj časa, sem se prejšnji teden končno spravila zraven in sortirala dobljen material.

V kozarcu so bile perlice, izdelki pripravljeni iz perlic, vrvice in nekaj trakov. Večino perlic sem sortirala, ostalo pa jih je še nekaj vendar so med seboj zelo podobne in zato iščem pogum, da sortiram še tiste.



Trakove pa sem vse zlikala, saj so bili zviti in zgubani ter jih zvila v kolute. Trakove z resicami pa sem zlikane navila na karton, sortirane pa sem zložila v škatle za čevlje zraven k moji zalogi.





Mamina prijateljica mi je razložila, da je dobila material od gospoda, katerega pokojna žena je šivala punčke oblečene v narodnie noše. Ker gospod materiala več ni potreboval ga je podaril mamini prijateljici, ona pa meni.

Ker gospoda ne poznam, mu bova z mamino prijateljico ob novem letu poslali čestitko in zahvalo, seveda iz dobljenih materialov.

Menda je bil gospod vesel, da je material prešel v roke, ki ga bodo uporabile na podoben način, kot ga je uporabljala njegova žena.

Kakšen izdelek mu bom poslal boste videle ob novem letu.

18. avgust 2010

“Vse, samo štirioglato ne”

Čeveljček, katerega sem naredila za svojo sodelavko, me je tako navdihnil, da kar nisem mogla nehati delati čeveljčkov, vsak je bil drugačen, vsak lepši.

Na željo sodelavke sem za njeno prijateljico izdelala čeveljček v kombinaciji s turkizno barvo.

Na osnovo iz modrega kartona sem nalepila jenas blago.

Prednji del čeveljčka sem okrasila z zakovicami skozi katerem sem napeljala belo vrvico kot vezalke. Prednji del pa še okrasila z rožico. Rožico sem morala narediti kar sama, saj nisem imela doma ni primernega. Izrezala sam rožice različnih velikosti in različnih barv ter jih lepila eno na drugo ob strani pa sem dodala le še posamezne cvetne listke in prašnike.


Na koncu sem še čeveljček sestavile in ga celega obrobila s turkizno vrvico. Vanj sem vložila še bel papir na katerega so punce napisale voščilo za svojo prijateljico.

V craftalnici je tokratni izziv #11 “Vse, samo štirioglato ne” in tale čeveljček je prav primeren za ta izziv.

Fotografije so malo slabše saj so bile narejene z mobitelom, ker nisem imela doma fotoaparata. :(.

16. avgust 2010

Metuljčki

V poletnih mescih nas presenečajo in nam naravo polepšajo leteči metulji. Pa ne samo naravo tudi naše izdelke :).



Voščilnica je primerna tudi za izziv #10 craftalnice z naslovom "Metuljčki".

Ozadje voščilnice je s spletne strani Picaboo, čipka iz domačih zalog, metuljčki in rožice pa so izrezani iz stare škatle, papirja za ozadje in pavs papirja, sredino rožic pa krasijo prašniki za izdelavo rož.